TISZTELETTEL MEGHÍVJUK
A PÁPAI BARTÓK BÉLA AMI
BARTÓK NAPJÁRA

Bartók Béla születésének évfordulójára idén egy Bartók előadással készültünk, amelyet Eckhardt Gábor zongoraművész, a Zeneakadémia egyetemi adjunktusa tart

2019. március 25.
14:00 órától 15:30-ig

Az előadásra előzetes regisztráció után, korlátozott számban várjuk a pápai iskolák énektanárait is.

REGISZTRÁCIÓ
BARTÓK NAP
2019. március. 25.
14:00-15:30


REGISZTRÁCIÓS HATÁRIDŐ: 2019. március 14.

A zeneiskola növendékei számára, az előadás után vetélkedőt rendezünk értékes nyereményekkel

A vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. Jelentkezni a főtárgytanároknál lehet március 14-ig!

A zsűri Különdíjat ajánl fel a legjobb Bartók népdal vagy darab előadásáért.

—- ♫ —-

Eckhardt Gábor

Zenei tanulmányait 8 éves korában a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolában kezdte. Alsó fokon Szirányi Jánosné tanította. 1975-ben érettségizett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, Hambalkó Edit növendékeként. Felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongora tanszakának második évfolyamára. Mesterei: Falvai Sándor és Kurtág György. 1978-ban a Művészképző hallgatója lett és 1980-ban a főiskola Dohnányi zongoraversenyének első helyezettje. Ezt követően kétéves posztgraduális képzésen vett részt a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban Dmitri Bashkirov növendékeként. 1982-ben nyerte el művésztanári diplomáját.

2002-ben sikeresen habilitált és elnyerte a D.L.A. fokozatot. Intenzív előadóművészeti tevékenységet folytat itthon és külföldön egyaránt.

1996-ban Liszt-díjjal jutalmazták. Számtalan alkalommal részesült Artisjus-díjban a magyar kortárs zene tolmácsolásáért. 2012-ben Életműdíjat adományoztak neki.

Alapító tagja az Intermoduláció Kamaraegyüttesnek. Horn András (klarinét) és Déri György (cselló) társaságában megalakítja a Trio d’Echo-t. 2003-2009 között állandó zongoristája a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekarnak. 1990-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, 2002-tő adjunktusa. 2012-től a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola AMI tanára

Az MTV felkérésére Miért pont…? címmel Bartókról és Mozartról készített hét- illetve három-részes TV-sorozatot az ifjúság számára. A Cimbora műsor keretében pedig a Duna Tv sugározta zenei ismeretterjesztő műsorait. Jelenleg is számtalan felkérésnek (Filharmónia, Művészetek Palotája, Bon-bon matiné, Klebelsberg Kultúrkúria, általános- és középiskolák) tesz eleget ebben a műfajban.