Pápai Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány

Támogassa Közhasznú Alapítványunkat! SZJA 1% felajánlásával

Adószámunk: 18918177-1-19

vagy adományával:

Számlaszámunk: 73200196-11293473-00000000

vagy önkéntes munkájával:

Jelentkezni lehet: Némethné Farkas Nóra Tel: +36 30 608-7100

Szeretettel fogadunk Közösségi Szolgálatban szorgoskodó középiskolás diákokat!

Pápai Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány

A Pápai Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítványt két lelkes zenetanár, Kovács Attila † és H. Nagy Zsuzsanna alapították 1993-ban.

Az a cél lebegett szemük előtt, hogy e civil szervezet, zeneiskolánk tanulóinak az átlagnál jobb feltételeket és lehetőségeket biztosítson a zeneoktatás területén. Koncertjeivel és városra nyitott programjaival szeretne igényformáló hatással lenni Pápa művészeti és kulturális életére.

Működési területeink:

  • Szakmai napok és neves pedagógusok meghívásával, hangszereink karbantartásával, oktatást segítő eszközök, hangszerek, kották vásárlásával és zenei versenyek finanszírozásával biztosítjuk az intézményben folyó művészeti munkát.
  • Az iskolánk által rendezett megyei és országos versenyeket támogatjuk.
  • 2009 óta a város óvodásai részére hangszeres játszóházat működtetünk és „Hangfogócska” zenei, fejlesztő füzetet állítottunk össze, melyet felkínálunk a város összes nagycsoportosa számára. Iskolánk jövőjét megfogalmazni és érte hathatósan tenni – legszebb de legnehezebb kihívásaink egyike. Az óvodások között végzett munkánk népszerűségét mutatja, hogy minden évben egyre többen iratkoznak be közülük zeneiskolánkba.
  • 2001-ben szerveztük meg első alkalommal Nyári Kamarazenei Táborunkat, mely azóta is (némi változtatásokkal) legnépszerűbb programjaink egyike.
  • Alapítványunk indította el Pápán, október elsején, a Zenei Világnap megünneplését abban a formában, hogy zenei együtteseink a város utcáin/terein zeneszóval szórakoztatják a járókelőket! Kezdeményezésünkhöz, azóta több iskola is csatlakozott, így a Zene Világnapján az egész várost a zene öleli át. Érdemes ilyenkor ellátogatni Pápára!
  • 2007-ben Khell Zoltán – egykori igazgatónk – díjat alapított, melyet azóta minden évben az a zenei pályára induló vonós tanszakos növendékek részére nyújt át az alapítvány ünnepélyes keretek között, az évzárón. Amelyik évben nincs ilyen diák, akkor a legeredményesebb vonós növendéknek jár a megtisztelő díj.

2000 márciusa óta közhasznú szervezetként működünk.

Szervezetünk adományokból, pályázatokból és a felajánlott 1% összegéből gazdálkodik.
Szívesen fogadjuk vállalatok, vállalkozások, intézmények anyagi esetleg természetbeni támogatását. Ennek fejében vállalunk diákjainkkal zenei fellépéseket.

Alapítványunk 2013 évben Önkéntes fogadó szervezet lett. Várjuk azok jelentkezését, akik működési területünkön önkéntes segítők szeretnének lenni.

Kapcsolat

Elnök: Falakiné Piltman Erika (Tel.: +36 30 608-7100, email: maesvariacio@freemail.hu)

Kuratóriumi tagok: Dr. Molnárné Szabó Dóra, Molnárné Nagy Gabriella, Dr. Németh Márta, Némethné Farkas Nóra

Székhely és levelezési cím: 8500 Pápa, Korona u. 27